Tieto čokoládové srdiečka zdobené Ruby čokoládou som pripravovala ako darček a sú vhodné takmer ku každej príležitosti. Keksíky sú vždy obľúbené a ich príprava je veľmi jednoduchá.
Použila som osvedčený recept z vianočného pečenia Sacherové kolieska s marcilánom.
Budete potrebovať:
- 400 g hladkej špaldovej múky
- 50 g kakao napr. Callebaut
- 50 g kukuričného škrobu (Maizena)
- 150 g mletého trstinového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 4 ks vaječné žĺtky
- 260 g masla
- vanilkový extrakt
- 1/4 čl soli
Príprava cesta:
Preosejte všetky suché suroviny, pridajte na kocky nakrájané studené maslo a spracujte drobenku. Môžete ju pripraviť ručne v mise, alebo v robote. Do drobenky zapracujte vaječné žĺtky. Cesto sa musí spojiť, ale netreba ho dlho spracovávať.
V prípade, že je hmota veľmi drobivá pridajte polievkovú lyžicu studenej vody a rýchlo ju zapracujte. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte do chladu na 2 hodiny.
Cesto vyvaľkajte na hrúbku max. 3 mm, vykrajujte vybrané tvary a uložte ich na plech s pečiacim papierom, alebo fóliou.
Rada pečiem keksy na perforovanej podložke. Pečte pri teplote 170°C cca. 12 minút. Pri čokoládových keksoch je potrebné kontrolovať pečenie, aby nezhoreli.
Vychladnuté kolieska spájajte malinovým džemom a ozdobte ich s Ruby čokoládou podľa fantázie.
0 komentárov k “Čokoládové srdiečka s Ruby”Pridajte vlastný →