Čokoládové srdiečka s Ruby

Tieto čokoládové srdiečka zdobené Ruby čokoládou som pripravovala ako darček a sú vhodné takmer ku každej príležitosti. Keksíky sú vždy obľúbené a ich príprava je veľmi jednoduchá.
Použila som osvedčený recept z vianočného pečenia Sacherové kolieska s marcilánom.

Budete potrebovať:

  • 400 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g kakao napr. Callebaut
  • 50 g kukuričného škrobu (Maizena)
  • 150 g mletého trstinového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 4 ks vaječné žĺtky
  • 260 g masla
  • vanilkový extrakt
  • 1/4 čl soli

Príprava cesta:
Preosejte všetky suché suroviny, pridajte na kocky nakrájané studené maslo a spracujte drobenku. Môžete ju pripraviť ručne v mise, alebo v robote. Do drobenky zapracujte vaječné žĺtky. Cesto sa musí spojiť, ale netreba ho dlho spracovávať.
V prípade, že je hmota veľmi drobivá pridajte polievkovú lyžicu studenej vody a rýchlo ju zapracujte. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte do chladu na 2 hodiny.
Cesto vyvaľkajte na hrúbku max. 3 mm, vykrajujte vybrané tvary a uložte ich na plech s pečiacim papierom, alebo fóliou.
Rada pečiem keksy na perforovanej podložke. Pečte pri teplote 170°C cca. 12 minút. Pri čokoládových keksoch je potrebné kontrolovať pečenie, aby nezhoreli.
Vychladnuté kolieska spájajte malinovým džemom a ozdobte ich s Ruby čokoládou podľa fantázie.

0 komentárov k “Čokoládové srdiečka s RubyPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.