O zdravotných benefitoch čerešní viete a je dobré, že veľa dobrých účinkov na naše zdravie sa nestráca varením, pečením alebo mrazením čerešní. Samozrejme najchutnejšie sú čerstvé, ale aj kompót s minimom cukru pomáha pri bolestiach kĺbov pri dne.
Preto neváhajte a uskladnite si prebytok ovocia na zimu, lebo čerešne sa predávajú ozaj len krátku dobu a dovozové nekupujte v decembri ani na „ozdobu“.
Zapečené čerešne s kyslastou rebarborou sú veľmi chutné a spestria váš jedániček o nenáročnú delikatesu.
Budete potrebovať:
- 200 g rebarbory
- 250 g čerešní ( višní)
- 1 PL kukuričného škrobu (Maizena)
- 4 PL javorového sirupu (medu)
- 1 čl vanilkového extrakt
Posýpka :
- 4 PL pohánkových (pšenových) vločiek – ak nemáte problém s lepkom, môžete použiť aj ovsené vločky
- 4 PL strúhaneho kokosu
- 2 PL mletých mandlí
3 PL kokosových lupienkov - 1 PL trstinového (kokosového) cukru
- 2 PL javorového sirupu (medu)
- 4 PL pufovanej quinoi (amaranth-u)
- 4 PL kokosového oleja
Postup:
Rebarboru očistite a nakrájajte na 1-1,5 cm kúsky.
Čerešne vykôstkujte, ak sú to pravé veľké srdcovky, tak ich prekrojte.
Dajte spolu do misy, pridajte javorový sirup (med), vanilkový extrakt a škrob. Jemne premiešajte a nechajte marinovať.
Na drobenku zmiešajte v jednej mise vločky, lupienky, kokos, mleté mandle, cukor, pufovanú quinou.
Pridajte tekutý kokosový olej a sirup. Všetko spracujte / rukami) ako drobenku. Ak nemáte kokosový olej použite maslo.
Do zapekacej misy dajte ovocno-zeleninovú zmes a povrch posypte drobenkou.
Pečte pri 190°C cca 20 minút, kým nie je drobenka zapečená.
Ozdobte čerstvou mätou. Môžete podávať s kyslou smotanou, alebo vanilkovou zmrzlinou.
0 komentárov k “Čerešňové crumble”Pridajte vlastný →