Jablkový tart

Jablká uskladnené na zimu už potrebujú spracovať a tak vymýšľame rôzne recepty na ich spracovanie.
Tento koláč sa dá pripraviť s rôznym ovocím ( veľmi chutí s lesným ovocím, marhuľami, ale aj hruškami).
Koláč je jednoduchý na prípravu , ak nemáte doma čerstvý syr, môžete použiť jemný tvaroh.

Budete potrebovať:
Náplň 1:

  • 4 stredné jablká ošúpte a nakrájajte na kocky.

Postup:
Vložte ich do hrnca spolu s hrebíčkom, celou škoricou a badyánom, pridajte trochu medu
( podľa kyslosti jabĺk) a 4 polievkové lyžice vody. Jablká nechajte prejsť varom 3-4 minúty a nechajte vychladiť.

Cesto:

  • 150 g špaldovej hladkej múky
  • 80 g studeného masla
  • 60 g trstinového cukru
  • vanilkový extrakt
  • kôra z jedného citróna
  • 1 vajce
  • štipka soli

Postup:
Zmiešajte v mise múku, cukor, vanilkový extrakt, soľ a maslo. Vytvorte drobenku a pridajte kôru z citróna a vajce.
Vypracujte cesto. Formu na pečenie vymažte maslom a vložte do nej cesto. Môžete si ho predtým vyvaľkať, alebo len vtlačiť do formy.
Takto pripravené cesto vložte do chladničky.

Náplň 2:

  • 200 g prírodného syru Lučina ( Creme fraiche)
  • 60 g trstinového cukru
  • 2 vajcia

Postup:
Všetky suroviny dobre zmiešajte.
Na cesto vo forme nasypte 3 polievkové lyžice mletých mandlí ( orechov alebo strúhanky), rozložte vychladené pripravené jablká ( bez šťavy a korenín), posypte perníkovým korením ( nemusí byť) a zalejte náplňou 2.
Upravte povrch a pečte 40 minút na 180°C.
Koláč nechajte úplne vychladiť a potom krájajte.

0 komentárov k “Jablkový tartPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.