Mandľovo-kokosový ovocný koláč

Sezóna voňavých jahôd a kyslej rebarbory je v plnom prúde. Vôbec mi nevadí, že je to spojenie zeleniny a ovocia – tá chuť sa nedá nahradiť. Táto kombinácia je vhodná aj ako jednoduchý kompót k pudingu, vanilkovej zmrzline, ale s trochou korenia a soli aj ako dresing na jarný šalát 🙂
Mandlovo-Kokosovy_S_Ovocim-2Rada pečiem ovocné bublaniny v rôznych kombináciách a dnes som prvýkrát testovala koláč s ovocím podobný bublanine, bez pšenice a lepku. Výsledok je oveľa chutnejší ako akákoľvek moja doteraz upečená bublanina – je to krásne šťavnatý, krehký koláč voňajúci kokosom.
Koláč je mierne sladký ( použila som kokosový cukor) a kyselkavá rebarbora s jahodami podčiarkujú chute.  Použitím kokosového cukru, proteínu a kokosovej múky sú veľmi pekné výživové hodnoty v koláči.
Upečte si ho pri najbližšej príležitosti a presvedčíte sa o výnimočnosti tohto koláčika 🙂

Budete potrebovať ( cca 20 kúskov):

  • 150g mletých mandlí ( použila som nelúpané)
  • 40 g kokosovej múky
  • 100g masla
  • 100ml mlieka ( môže byť aj rastlinné – mandľové)
  • 25g proteínu ( bez príchute)
  • štipku soli
  • 1čl vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 2,5 čl prášku do pečiva bez lepku
  • 100g kokosového cukru

Postup:
Zmiešajte mleté mandle, kokosovú múku, proteín, štipku soli a prášok do pečiva ( 2.5 čl).
Mäkké maslo vymiešajte s cukrom a pridajte po jednom vajcia, dobre vyšľahajte, pridajte vanilkový extrakt a mlieko. Všetko dobre zmiešajte a vylejte na plech ( cca 20 x 20).
Na povrch poukladajte nakrájanú rebarboru a jahody. Pečte pri teplote 160 C cca 25 minút, potom môžete posypať mrvenkou ( zmiešajte trochu strúhaného kokosu s lyžicou masla a lyžicou cukru)
Pečte ďalších 30 minút. Nechajte vychladiť a nakrájajte na porcie.

Mandlovo-Kokosovy_S_Ovocim-5

0 komentárov k “Mandľovo-kokosový ovocný koláčPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.