Gaštanovo-čokoládová torta – bezlepku

Toto je moja víťazná torta, koláčik z Trnavského pikniku 2015. keď ju ochutnáte, zamilujete si ju. Tortička, zákusok je bezlepkový, ale je aj dosť kalorický, veď je v ňom hodne čokolády, vajíčok, masla ale aj smotany. Takže …  Doprajte si ho na výnimočné príležitosti 🙂
Tento recept nie je celý môj. Získala som ho na webe a upravila som si ho tak, aby bol trochu iný. Krém som nepripravovala tradičný – v jednoduchosti je krása. A tak kyslastá chuť mascarpone a hustej smotany odľahčujú gaštanovo– čokoládovú hmotu.
Ale teraz už recept:

Budete potrebovať na korpus:

  • 250g gaštanového pyré
  • 250g masla
  • 150g horkej čokolády
  • 4 vajcia
  • 80g cukru
  • 60ml šľahačkovej smotany

Budete potrebovať na krém:

  • 250 mascarpone
  • 100g hustej kyslej smotany
  • 1 vanilkový cukor

JarkaPecie-24Postup:
Vo vodnom kúpeli rozpustite čokoládu a maslo a nechajte mierne vychladiť. Gaštanové pyré vymiešajte so šľahačkovou smotanou na hladký krém. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do peny a z bielkov pripravte tuhý sneh so štipkou soli. Do žĺtkovej hmoty vmiešajte čokoládovo – maslovú hmotu, lyžicu rumu, gaštanovú hmotu a dobre premiešajte, na záver pridajte postupne tuhý sneh z bielkov.

Tortovú formu o priemere 26cm vyložte papierom na pečenie, naplňte hmotu a nechajte pri teplote 170 °C piecť cca 40-45 minút (podľa rúry).  Pod tortovú formu pri pečení vložte plech,  cesto je dosť mastné a kvapká. Upečený korpus nechajte vychladiť.

Krém:
250g mascarpone premiešajte so 100g hustej kyslej smotany a pridajte jeden vanilkový cukor. Vychladnutý korpus natrite krémom a ozdobte ovocím podľa chuti a strúhanou čokoládou.

A tu som ja s kytičkou a odmenou za víťazný koláčik 🙂 Som veľmi hrdá na to, že chutil najviac 😉

 

2 komentáre k “Gaštanovo-čokoládová torta – bezlepkuPridajte vlastný →

  1. Výýýýýborná torta. Recepty z internetu sa bojím piecť, lebo je to buď alebo. Ale tento recept vyšiel na jednotku a tortu som piekla už asi 5x. Aj dnes ju idem piecť opäť. Kto tiež moc neverí receptom z internetu ako ja, pri tomto sa nemusí báť a šup šup upiecť 🙂

    1. Ďakujem, veľmi sa teším, že Vám táto tortička chutí a recept sa osvedčil 🙂
      Jarka

Napísať odpoveď pre Denisa Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.