Čokoládový koláč s hruškami

Budete potrebovať:
  • 270 g zmäknutého masla
  • 190 g trstinového cukru
  • 1 čl vanilkový extrakt
  • 60 ml smotany
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 40 g zemiakového škrobu ( Solamyl)
  • 40 g kakaového prášku
  • 1/4 čl soli
  • 3 čl prášku do pečiva
  • 100 g horkej čokolády ( min. 52 %)
  • 4 vajcia
  • 150 g smotanového bieleho jogurtu
  • 1 kg menších hrušiek
  • šťav z jedného citrónu
Príprava: 50g masla, 60 g cukru, smotanu a mandľové lupienky premiešajte v hrnci a priveďte k varu. Odložte hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť. Hrušky ošúpte, rozkrojte na štvrťky, odstráňte jadrovník a povrch opatrne nakrojte. Hrušky natrite citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Rúru predhrejte na 160°C. Múku, škrob, kakao, soľ a prášok do pečiva preosejte do jednej misy. Čokoládu nasekajte nahrubo. Vymiešajte šľahačom na nízkych otáčkach 220 g masla spolu so 130 g cukru, vanilkovým extraktom, vajcami a jogurtom. Pridajte nasekanú čokoládu a múčnu zmes. Dobre premiešajte na vyšších otáčkach mixéra cca 2 minúty. Plech vyložte papierom na pečenie a cesto zarovnajte na plechu. Rovnomerne rozložte pripravené hrušky do cesta a do priestoru medzi hruškami rozdeľte mandľovú zmes. Pečte cca. 30 minút pri teplote 160°C a potom pečte ešte 10 minút pri teplote 190°C. Koláč môžete podávať vlažný spolu s vanilkovou zmrzlinou.

0 komentárov k “Čokoládový koláč s hruškamiPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.