Home / Hlavné / Čokoládový koláč s hruškami
8 október, 2018

Čokoládový koláč s hruškami

Posted in : Hlavné, ovocné on by : Jarka Máťošová Značky:, , , , , , , , , , , ,

Budete potrebovať:

  • 270 g zmäknutého masla
  • 190 g trstinového cukru
  • 1 čl vanilkový extrakt
  • 60 ml smotany
  • 100 g mandľových lupienkov
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 40 g zemiakového škrobu ( Solamyl)
  • 40 g kakaového prášku
  • 1/4 čl soli
  • 3 čl prášku do pečiva
  • 100 g horkej čokolády ( min. 52 %)
  • 4 vajcia
  • 150 g smotanového bieleho jogurtu
  • 1 kg menších hrušiek
  • šťav z jedného citrónu

Príprava:

50g masla, 60 g cukru, smotanu a mandľové lupienky premiešajte v hrnci a priveďte k varu.
Odložte hrniec z ohňa a nechajte vychladnúť.

Hrušky ošúpte, rozkrojte na štvrťky, odstráňte jadrovník a povrch opatrne nakrojte.
Hrušky natrite citrónovou šťavou, aby nezhnedli.

Rúru predhrejte na 160°C.
Múku, škrob, kakao, soľ a prášok do pečiva preosejte do jednej misy.
Čokoládu nasekajte nahrubo.
Vymiešajte šľahačom na nízkych otáčkach 220 g masla spolu so 130 g cukru, vanilkovým extraktom, vajcami a jogurtom.
Pridajte nasekanú čokoládu a múčnu zmes.
Dobre premiešajte na vyšších otáčkach mixéra cca 2 minúty.

Plech vyložte papierom na pečenie a cesto zarovnajte na plechu.
Rovnomerne rozložte pripravené hrušky do cesta a do priestoru medzi hruškami rozdeľte mandľovú zmes.

Pečte cca. 30 minút pri teplote 160°C a potom pečte ešte 10 minút pri teplote 190°C.
Koláč môžete podávať vlažný spolu s vanilkovou zmrzlinou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.