Pečenie chleba doma má viacero výhod, o ktorých už určite viete. Ja som najvďačnejšia za tú vôňu pri pečení, za tú jedinečnú chuť, za to, že vždy si môžem obmeniť zloženie vlastného chlebíka a je toho viac.
Samotná príprava chlebíka nie je zložitá, vyžaduje dodržať pár krokov pri príprave a ja odporúčam predtým absolvovať kurz kváskového pečenia u Lenky Mančíkovej ( Koláče bez práce ).
Už pred týmto kurzom som si sama robila kvások a piekla aj chlieb, ale na kurze som získala iné informácie, videla som prípravu v priamom prenose, mohla som sa pýtať na všetko, čo mi bolo nejasné pri receptoch a zažila som krásnu atmosféru prípravy.
Lenka je profesionál, ktorý odovzdáva svoje skúsenosti plným priehrštím a s veľkou láskou k surovinám, chlebíku a ľuďom.
Tento chlebík je podľa jej receptu – Kváskový chlieb s makom – ja som mak nenašla, tak je len so slnečnicovými semiačkami. A nabudúce bude obohatený zrnkami pšena 🙂
Recept nájdete na: http://www.kolacebezprace.sk/moje-kolaciky/sezonne-kolace/kvaskovy-chlieb-s-makom/
0 komentárov k “Kváskový chlieb s makom”Pridajte vlastný →