HomeČokoládové Čokoládový cupcake

Čokoládový cupcake

Posted in : Čokoládové, Dezerty, Muffiny, cupcakes, Recepty, Sladké pečenie, Torty, rolády on by : Jarka Máťošová Značky:, , , , ,

Malé, sladké, krémové a všetkých chutí a farieb – to sú  cupcakes, teda tortičky v malom prevedení. Je to výhodná forma ako upiecť dezert na  slávnostnú príležitosť a nemusieť piecť a zdobiť tortu.
Toto je jednoduchšie a vhodné aj pre začiatočníka. Cesto sa pripravuje tak ako na tortu a krém si prispôsobíte chuti a sezóne. A ešte jednu výhodu vidím – každý zje na koľko si trúfa a nie je nutné zjesť kus krémovej torty s troma vrstvami maslového krému  🙂
Tieto čokoládové som piekla na rodinnú oslavu a ich obrázok sa vám tak páčil, že ste si vynútili recept.
Nech sa páči upečte si jednoduché a mimoriadne chutné cupcakes.
Postupne tu pridám aj ďalšie recepty na tieto  maškrtky 🙂

CokoCupCake-1
Budete potrebovať:

  • 130 g hladkej špaldovej múky
  • 180 g trstinového cukru
  • 35 g kakaového prášku
  • 1 ks vajce
  • 100 g banán
  • 120 ml teplej vody
  • 60 ml mlieka
  • 60 ml oleja ( kokosového tuku)
  • vanilkový extrakt
  • štipku soli
  • 3/4 čl sódy bikarbony
  • 3/4 čl prášku do pečiva ( bez fosfátov)

Príprava:
Zmiešajte všetky suché suroviny ( múka, cukor, soľ, prášok do pečiva, sóda bikarbona, kakao). Zrelý banán roztlačte vidličkou na kašu, pridajte rozšľahané vajce, mlieko, olej, vanilkový extrakt a dobre premiešajte. Pridajte suchú zmes a spracujte cesto. Naplňte košíčky do 3/4 a pečte ich pri teplote 180°C cca 20 minút. Drevenou špajlou zistíte či sú upečené.
Krém:
Vo vodnom kúpeli si rozpustite dobrú horkú čokoládu (nad 60% ), nechajte chvíľu vychladnúť. Vyšľahajte zmäknuté maslo, pridajte pár kvapiek vanilkového extraktu a pridávajte za stáleho šľahania čokoládu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.