Každá rodina má svoj recept na vláčnu ovocnú bublaninu, ktorú pečieme s každým sezónnym ovocím.
Začínam čerešňami, jahodami, marhuľami, ríbezľami, černicami, malinami, egrešmi …. a najlepšie na tom je, že akýkoľvek mix drobného ovocia (dokonca aj z mrazničky)
vykúzli zaručene chutný múčnik 🙂
Je dôležité, aby upečená bublanina bola jemná, vláčna a nedrobivá – toto všetko spĺňa tento recept.
Na základný recept budete potrebovať ( celý plech ):
- 450g polohrubej múky
- 180g trstinového cukru
- 4 vajcia
- vanilkový extrakt
- 1/4čl soli
- kôra z jedného citróna
- 250ml slnečnicového oleja
- 250ml mlieka
- 14 g prášku do pečiva
Postup:
Z bielkov a soli vyšľahajte tuhý sneh.
V druhej mise šľahajte cukor, vaječné žĺtky, vanilkový extrakt do hustej bledej peny, pridajte olej, mlieko a spolu premiešajte.
Múku preosejte spolu s práškom do pečiva a pridajte do tekutej zmesi.
Pridajte aj strúhanú citrónovú kôru.
Všetko premiešajte tak, aby neostali suché miesta.
Na záver pridajte po častiach vyšľahaný bielkový sneh.
Plech na pečenie vymastite maslom ( olejom), vysypte múkou a cesto rovnomerne rozotrite na plech.
Umyté osušené ovocie môžete pred použitím mierne posypať múkou, alebo škrobom.
Ovocie rozložte po celej ploche.
Ja ovocie nezatláčam do cesta.
Pečte pri 180°C asi 35 minút.
Po vychladnutí krájajte.
0 komentárov k “Bublanina s ovocím”Pridajte vlastný →