Home / ovocné / Bublanina s ovocím
31 mája, 2020

Bublanina s ovocím

Posted in : ovocné, Sladké pečenie, Tradičné koláče on by : Jarka Máťošová Značky:, , , , ,

Každá rodina má svoj recept na vláčnu ovocnú bublaninu, ktorú pečieme s každým sezónnym ovocím.
Začínam čerešňami, jahodami, marhuľami, ríbezľami, černicami, malinami, egrešmi …. a najlepšie na tom je, že akýkoľvek mix drobného ovocia  (dokonca aj z mrazničky)
vykúzli zaručene chutný múčnik 🙂
Je dôležité, aby upečená bublanina bola jemná, vláčna a nedrobivá – toto všetko spĺňa tento recept.

Na základný recept budete potrebovať ( celý plech ):

  • 450g polohrubej múky
  • 180g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • vanilkový extrakt
  • 1/4čl soli
  • kôra z jedného citróna
  • 250ml slnečnicového oleja
  • 250ml mlieka
  • 14 g prášku do pečiva

Postup:
Z bielkov a soli vyšľahajte tuhý sneh.
V druhej mise šľahajte cukor, vaječné žĺtky, vanilkový extrakt do hustej bledej peny, pridajte olej, mlieko a spolu premiešajte.
Múku preosejte spolu s práškom do pečiva a pridajte do tekutej zmesi.
Pridajte aj strúhanú citrónovú kôru.
Všetko premiešajte tak, aby neostali suché miesta.
Na záver pridajte po častiach vyšľahaný bielkový sneh.
Plech na pečenie vymastite maslom ( olejom), vysypte múkou a cesto rovnomerne rozotrite na plech.
Umyté osušené ovocie môžete pred použitím mierne posypať múkou, alebo škrobom.
Ovocie rozložte po celej ploche.
Ja ovocie nezatláčam do cesta.
Pečte pri 180°C asi 35 minút.
Po vychladnutí krájajte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.