HomeBez lepku Gaštanové muffinky – bez lepku

Gaštanové muffinky – bez lepku

Posted in : Bez lepku, Dezerty, Muffiny, cupcakes, Recepty, Sladké pečenie on by : Jarka Máťošová Značky:, ,

Niečo rýchle na nedeľu  k popoludňajšej kávičke a keďže príde neter, ktorá musela vylúčiť zo stravy lepok, pripravím tieto muffinky. Gaštanové pyré mám v mrazničke a mandle meliem na skvelom kávovom mlynčeku, takže príprava bude jednoduchá. Z tohto cesta môžete upiecť tortový korpus, alebo plát na plechu a ten si naplniť ako rezy. Výborný je krém z mascarpone doplnený ovocím.

Na prípravu budete potrebovať:
3 vajcia
100 g trstinového cukru
100 g masla
200 g gaštanového pyré
150 g mletých mandlí
1 čajovú lyžičku prášku do pečiva bez lepku
štipku soli

Príprava:
Oddeľte bielky od žĺtkov a vyšľahajte z nich s trochou soli tuhý sneh. Maslo roztopte a nechajte mierne vychladiť, aby ostalo tekuté. Žĺtky šľahajte s trstinovým cukrom do hustej bledej peny, pridajte gaštanové pyré a dobre prešľahajte. Do tejto zmesi pridajte maslo, prešľahajte spolu do hladkého krému. Na záver vmiešajte vareškou mleté mandle spolu s práškom do pečiva. Do tejto zmesi  postupne jemne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
Cesto naplňte do košíčkov – ja používam papierové košíčky, ktoré vkladám do silikónových košíkov.
Pečte pri 180 C asi 25  35 minút , či sú muffinky prepečené zistíte skúškou dreveným špáradlom.
Jemnú chuť gaštanového pyré dobre dopĺňa krém z mascarpone a jogurtu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.