Niečo rýchle na nedeľu k popoludňajšej kávičke a keďže príde neter, ktorá musela vylúčiť zo stravy lepok, pripravím tieto muffinky. Gaštanové pyré mám v mrazničke a mandle meliem na skvelom kávovom mlynčeku, takže príprava bude jednoduchá. Z tohto cesta môžete upiecť tortový korpus, alebo plát na plechu a ten si naplniť ako rezy. Výborný je krém z mascarpone doplnený ovocím.
Na prípravu budete potrebovať:
3 vajcia
100 g trstinového cukru
100 g masla
200 g gaštanového pyré
150 g mletých mandlí
1 čajovú lyžičku prášku do pečiva bez lepku
štipku soli
Príprava:
Oddeľte bielky od žĺtkov a vyšľahajte z nich s trochou soli tuhý sneh. Maslo roztopte a nechajte mierne vychladiť, aby ostalo tekuté. Žĺtky šľahajte s trstinovým cukrom do hustej bledej peny, pridajte gaštanové pyré a dobre prešľahajte. Do tejto zmesi pridajte maslo, prešľahajte spolu do hladkého krému. Na záver vmiešajte vareškou mleté mandle spolu s práškom do pečiva. Do tejto zmesi postupne jemne vmiešajte tuhý sneh z bielkov.
Cesto naplňte do košíčkov – ja používam papierové košíčky, ktoré vkladám do silikónových košíkov.
Pečte pri 180 C asi 25 35 minút , či sú muffinky prepečené zistíte skúškou dreveným špáradlom.
Jemnú chuť gaštanového pyré dobre dopĺňa krém z mascarpone a jogurtu.
0 komentárov k “Gaštanové muffinky – bez lepku”Pridajte vlastný →