Mandľové sušienky – bez lepku

Keksíky sú medzi veľkými a aj malými veľmi obľúbené. Také sladučké, chrumkavé, voňavé po masle a čokoláde. Takéto boli kedysi pre mňa aj Prince keksy naplnené čokoládou…
časom som začala sledovať suroviny, z ktorých sú vyrobené a moja záľuba v keksoch sa vytrácala. Ale priznám sa, že chuť na niečo také dobré ostala a viete čo s nami urobí chuť 🙂
Je to jedna spomienka a už na to myslíte celý deň, resp. kým si na najbližšej pumpe nekúpite keksíky. Tak teraz sa snažím piecť keksíky z kvalitných surovín a tieto si viem dopriať ku káve, či dobrému čaju.
Samozrejme doma pečené keksy nie sú kaloricky mínusové, ale je dôležité, že sú kvalitné a sladkosť k životu patrí. Tak ako všetko ostatné s mierou.

A tu je recept aj pre vás  🙂
Budete potrebovať:

  • 300 g mletých mandlí (nelúpaných)
  • 1 čl prášku o pečiva bez lepku
  • štipka soli
  • 120 g masla (môžete polovicu nahradiť kokosovým tukom)
  • 100 g trstinového cukru, alebo použite kokosový cukor, ktorý má nižší glykemický index
  • 1 vajce (ak nemôžete slepačie, použite 5-6 prepeličích)

Príprava:
Všetky suroviny zmiešajte a cesto nechajte v chlade asi 15 minút. Vytvarujte na plech s  papierom na pečenie kolieska a upečte ich. Nechajte na plechu vychladiť.
Keksíky spájajte s čokoládovým krémom.
Najlepšie chutí tento:
Kvalitnú čokoládu nalámete do misky a v hrnci zohrejete k varu smotanu (nevariť len ohriať). Horúcu smotanu nalejte na čokoládu, nechajte 2 minútky postáť a až potom vymiešajte čokoládový krém.

 

 

 

0 komentárov k “Mandľové sušienky – bez lepkuPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.