Home / Pre alergikov / Avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov
4 september, 2015

Avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Posted in : Pre alergikov, Torty on by : admin Značky:, , , , , , , ,

Urobiť tento “ cheesecake “ ma bavilo. Najmä preto, lebo som nahradila klasický keksový spodok niečím iným 😉 Zdravším, bez lepku a laktózy.  Preto je zákusok vhodný pre alergikov a ľudí z intoleranciami. Táto téma ma zaujíma a rada robím recepty aj pre nich. Je pravda, že tento zákusok je luxusný a nebudem ho pripravovať bežne, ale sú príležitosti, keď potrebujeme luxusný dezert a toto je skvelý tip.CheeseCakeAvokado-06

Spodok zákusku je z iného receptu a krém zase z iného. Spojila som tak dva recepty
a výsledok je nádherná kombinácií chutí a živín. Samozrejme bezlepkový a bezlaktózový základ môžete použiť s iným krémom.

Ale teraz už vás nebudem toľko napínať a tu je recept:
Budete potrebovať tortovú formu s priemerom 20 cm.

Na korpus budete potrebovať:

  • 300g maslovej fazule z konzervy – scedenú
  • 2 vajcia (alebo 10 prepeličích)
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • 1 polievkovú lyžicu mletých orechov
  • štipku soli

CheeseCakeAvokado-02Postup:
Scedenú fazuľu a vajíčka rozmixujte do hladka. Pridajte ostatné suroviny a dobre premixujte. Do formy vyloženej papierom na pečenie vylejte zmes a pečte na 180°C približne 20-25 minút. Každá rúra pečie inak 🙂

Na krém budete potrebovať:

  • 400g zrelého avokáda
  • 200ml šťavy z limetky
  • 1 polievkovú lyžicu nastrúhanej kôry z limetky
  • 190g medu
  • 175ml kokosového tuku (tekutého)

Postup:
Všetky suroviny vložte do mixéra a mixujte do jemného krému.
Dokončenie cheesecaku:
Krém nalejte na vychladený korpus, upravte ho do hladka, formu prikryte tanierikom a nechajte vychladnúť minimálne 8 hodín, najlepšie cez noc.

CheeseCakeAvokado-10

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *