Čokoládový koláč s ovocím

Začalo to sladkými voňavými jahodami a pokračujeme šťavnatými tmavými čerešňami – srdcovkami 🙂
To je krásna časť roka, striedajú sa všetky farby a na trhovisku neviem odolať lákadlám čerstvej zeleniny a ovocia.
Dnes som si vybrala krásne čerešničky a spojila som ich s dobrou čokoládou a jogurtom. Túto dobrotu môžete piecť na klasickom plechu, ja som zvolila tortovú formu.
CeresnovoCokoladovyKolac-5Šťavnatý svieži koláč nepotrebuje čokoládovú polevu, je chutný aj bez nej, ale ak ho chcete ešte vylepšiť vymiešajte si mascarpone s jogurtom, natrite vrch a posypte ho postrúhanou čokoládou, alebo len tak nahrubo sekanými orieškami.
Samozrejme môžete ovocie použiť podľa sezóny – maliny, marhule, ríbezle, čučoriedky, černice a vhodné je aj mrazené ovocie.

Príprava je jednoduchá a výsledok vždy zaručený 🙂

Budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 110 g kokosového cukru
  • 2 čl vanilkovej esencie (vanilkový cukor)
  • 100 ml dobrého oleja (dala som repkový)
  • 250 g bieleho jogurt (3,5% tuku)
  • 100 g kvalitnej čokolády (min. 50%)
  • 200 g špaldovej hladkej múky
  • 12 g prášku do pečiva
  • 2 čl mletej škorice
  • štipku soli
  • 250 g čerešní (ovocia)

Postup:
Z bielkov a soli vyšľahajte tuhý sneh a odložte do chladničky. Rúru predhrejte na 180°C. Vo vodnom kúpeli
roztopte čokoládu a odložte ju vychladiť.
Žĺtky, vanilkovú esenciu a cukor šľahajte do tuhej peny, pridajte olej a dobre vymiešajte.
Potom pridajte  do hmoty jogurt,  premiešajte a pridajte roztopenú mierne vychladenú čokoládu.
Zmiešajte v miske múku a prášok do pečiva, pridajte škoricu a zmes nasypte do jogurtovej zmesi.
Dobre zmiešajte a na záver opatrne vmiešajte sneh z bielkov a ovocie.
Cesto dajte do tortovej formy (na dno si dajte papier na pečenie) a pečte pri teplote 180°C asi 40 minút.

CeresnovoCokoladovyKolac-6

0 komentárov k “Čokoládový koláč s ovocímPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.