Torta s malinami – bez lepku

Spojenie čokolády, zrelých malín a mascarpone to je záruka skvelej chuti. Ak potrebujete dezert bez lepku a laktózy
je potrebné trochu kombinovať. Pri pečení nepoužívam bezlepkové zmesi – nechutia mojim známym a klientom –
a tak prišla na rad múka z quinoy, mleté mandle, vajcia a bezlaktózové mascarpone.
Cieľom nebolo upiecť tortu, ale vytvoriť bezlepkové cesto podobné bublanine, z ktorého je možné piecť ovocné bublaniny, muffinky, bábovky, ale aj korpus pre tortu.
Podarilo sa k najväčšej spokojnosti 🙂
ZdravsiaQuinoaMalina-5

Príprava je jednoduchá a tak vás neprekvapí neskoro ohlásená návšteva.

Piekla som v 18 cm forme, ak chcete piecť v klasickej tortovej forme prispôsobte si množstvá.
Budete potrebovať:

  • 50 g múky z quinoy
  • 50 g mletých mandlí
  • 2 vajcia
  • 40 g trstinového cukru
  • 1/4 čl sódy bic.
  • 1/4 čl prášku do pečiva ( bez lepku)
  • vanilkový extrakt
  • štipku soli
  • 1 PL oleja
  • 1 PL rumu ( možno vynechať)
  • 100 g posekanej kvalitnej čokolády

ZdravsiaQuinoaMalina-3
Postup:

Zmiešajte múku z quinoy, mleté mandle, prášok do pečiva,a sódu bicarbonu . Žĺtky vyšľahajte s trstinovým cukrom do hustej peny, pridajte vanilkový extrakt, lyžicu rumu a lyžicu oleja, dobre premiešajte.
Vaječné bielky so štipkou soli vyšľahajte do tuhého snehu. Do žĺtkovej hmoty pridajte suchú zmes po častiach a dobre zapracujte.
Po častiach vmiešavajte tuhý sneh a na záver pridajte čokoládu.
Dno tortovej formy vysteľte papierom na pečenie, naplňte cestom a pečte pri teplote 170°C cca. 30 minút.
Či je korpus upečený zistíte drevenou špajľou, ktorá po zapichnutí musí ostať suchá.
Mascarpone vyšľahajte s trochou cukru a primiešajte maliny. Krémom natrite povrch torty a ozdobte ovocím a mätovými lístkami.

ZdravsiaQuinoaMalina-6

0 komentárov k “Torta s malinami – bez lepkuPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.