Domáci krémeš

Puding zbožňujem … najradšej vanilkový a ešte viac  čokoládový. Nepotrebujem k tomu pohár plný ovocia a piškóty. Hlavne nech je ešte trochu teplý a je ho dostatok.
Teraz už viete prečo pečiem rada tento zákusok. Rýchlo ho pripravím, je jednoduchý a veľmi rýchlo si ho všetci s radosťou vychutnajú.
Tradične ho pripravujem na rodinné oslavy a na Nový rok. Odporúčam pripraviť ho v deň podávania, lístkové cesto je pekne chrumkavé.

Budete potrebovať na 24 kúskov:

  • 500 g lístkového cesta
  • 1 liter mlieka 3,5%
  • 4 ks Zlatý klas (160 g)
  • 5 PL trstinového cukru
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • 1 ks vanilkového bourbon cukru
  • 500 ml šľahačky na šľahanie 33%

Príprava:
Rúru rozohrejte na 180°C.
Lístkové cesto rozdeľte na dve polovice a rozvaľkajte na veľkosť plechu. Podsýpajte múkou, aby sa vám nelepilo na podložku. Plech na pečenie otočte “ hore dnom“ natrite vrch mokrou rukou a položte na plochu papier na pečenie. Praktická rada: cesto rozvaľkám na pečiacom papieri, ktorý si posypem trochou múky a rozvaľkané preložím ľahko na pripravený plech. Cesto popichajte vidličkou.
Pečte vo vyhriatej rúre cca 10-12 minút. Pláty nechajte na papieri vychladnúť.

Krém:
Do litra mlieka pridajte žĺtky, trstinový cukor a krémový prášok. Dobre rozmiešajte a uvarte za stáleho miešania tuhý puding.  Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh.
Uvarený horúci puding preložte do väčšej misy a pridajte tuhý sneh. Opatrne vmiešavajte sneh do pudingovej masy, aby sa všetko spojilo do hladkého krému.
Jeden plát cesta vložte do hlbšieho plechu a naneste naň pripravený krém. Rozotrite ho po celej ploche. Nechajte vychladiť.
Druhý plát lístkového cesta nakrájajte na porcie ešte na pečiacom papieri. Ja krájam 6 x 4.
Zo smotany a vanilkových cukrov vyšľahajte hustú šľahačku a natrite ju na vychladnutý krém. Ak máte cukrársky rámik, pomôže vám dobre urovnať šľahačku po celom obvode. Ale dokážete to aj bez tejto pomôcky.
Na povrch šľahačky naukladajte nakrájané štvorce cesta, ak chcete ešte ho jemne pocukrujte, alebo pokvapkajte čokoládou.
Krémeš nakrájajte ostrým nožom.

0 komentárov k “Domáci krémešPridajte vlastný →

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.