Home / bábovky / Kakaová bábovka s proteínom, bez lepku
14 júl, 2017

Kakaová bábovka s proteínom, bez lepku

Posted in : bábovky, bez lepku, Hlavné, Pre alergikov, Tradičné koláče on by : Jarka Máťošová Značky:, , , , , , , ,

Túto bábovku som pripravovala pred dovolenkou, zdala sa mi zaujímavá kombinácia mandlí, cukety a proteínu.
Čokoládovou polevou som zdobila len polovicu ( tú som darovala ) a neozdobená časť cestovala s nami do Rakúska.
Príprava je veľmi jednoduchá a bábovka chutia aj dva dni po upečení. Ak chystáte oslavu môžete ju upiecť na malom plechu, poliať čokoládou a podávať s kokosovou šľahačkou a čerstvým ovocím 🙂

Budete potrebovať:

  • 160 g mletých mandlí
  • 120 g trstinového cukru
  • 30 g kvalitného kakaa
  • 25 g kokosovej múky
  • 25 g proteínu ( použila som čokoládový )
  • 1 čl prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • vanilkový extrakt
  • 1 stredne veľká cuketa  ( jemne strúhaná)
  • 125 ml mandľového mlieka
  • 125 ml kokosového  oleja

Príprava:
Cuketu postrúhajte na jemno ( ak  je mladá tak aj so šupkou ). Dajte ju do sitka, jemne osoľte a nechajte odkvapkať.
Do jednej misy dajte mleté mandle, cukor, kakao, kokosovú múku, proteín a prášok do pečiva.
Zmiešajte v druhej miske vajcia, vanilkový extrakt, mlieko a olej. Tekutú zmes vlejte do suchej zmesi, dobre premiešajte a na záver pridajte strúhanú cuketu.
Formu na bábovku, alebo pekáčik natrite kokosovým tukom, vysypte pohánkovou múkou a nalejte do nej  pripravenú zmes.
Pečte pri 170°C cca 45 minút. Urobte skúšku drevenou špajľou, ak ostane suchá vyberte formu z rúry a nechajte cca 10 minút bábovku ochladiť.
Potom je vyklopte na mriežku a nechajte úplne vychladiť.
Bábovku môžete poliať roztopenou horkou, alebo bielou čokoládou.
Podávajte ju s kyslou smotanou a ovocím, alebo s vanilkovou zmrzlinou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.